Tuesday, September 28, 2010

Jom Makan Mee Bandung

Selamat Datang, Welcome, 欢迎 , स्वागत-योग्य , ترحيب, ยินดีต้อนรับสู่ ,歓迎


Perhatian! Perencah Mak Pon Muar perlu disimpan dalam peti sejuk beku bagi menjamin jangka hayat pes. Fakta Sebenar! Kebanyakan hotel, Restoran Asam Pedas terkenal menggunakan pes segera yang boleh didapati dari Muar.

Mengapa kami menjual dengan harga yang lebih murah? Saya tidak memasukkan kos tol, kos minyak, saya & isteri menziarahi keluarga isteri di Muar sebulan sekali disamping mengambil stok perencah. Lain-lain kos seperti simpanan peti sejuk perlu diambil kira.

Insyallah! Anda masih mampu berjimat dengan membeli perencah di sini disamping menikmati hidangan bersama-sama keluarga. Kalau makan di kedai pun sepinggan mee bandung hampir RM5.

Friday, September 17, 2010

Perencah Tandoori Amal

Perencah Tandoori Amal
RM4.00
Berat Bersih 180g

Kini, kerja-kerja memasak Ayam Tandoori semudah ABC ! Tidak perlu lagi ke restoran mamak untuk menikmatinya.....Masak masakan kegemaran anda mengikut kreativiti anda sendiri...Sesuai juga digunakan untuk ayam, daging dan makanan laut.Bahan-Bahan Bawang, Minyak Sawit, Halia, Garam, Gula, Campuran Rempah dan Penambah Perisa.

Thursday, September 16, 2010

Perencah Bariani - Tandoori. Selera Asli.


Umpph! sungguh sedap, sangat mudah, semestinya cepat untuk disediakan. Di samping menjimatkan masa memasak, kos perbelanjaan juga dapat dikurangkan berbanding makan di restoran mamak. Lebih masa bersama keluarga dan rakan, tidak perlu terburu-buru kerana bimbang tersekat di jalan raya atau pulang lewat ke rumah kerana segalanya tersedia di hadapan anda.

Hidangan yang pasti membuka selera!!!!!

Perencah Nasi Bariani Maharani(100Gram) - RM5.00, Perencah Bariani Maharani (250Gram) - RM7.00, Perencah Ayam Tandoori Amal - RM4. Dapatkan Segera!

Saturday, September 11, 2010

Perencah Untuk Open House 2010

Sangat mudah disediakan. Hanya didih dan terus hidang. Beraroma dan sangat menyelerakan. Perencah dan rempah masakan asli yang sangat mengagumkan. Mee Bandung (400 gram) - RM7.00, Mee Rebus (400 gram) - RM7.00, Soto (250gram) - RM7.00, Asam Pedas (450gram) - RM7.00, Sambal Ikan Bakar (600gram) - RM7.00,Perencah Nasi Bariani (100Gram) - RM5.00, Perencah Bariani (250Gram) - RM7.00, Rempah Tandoori – RM4.00. Sedap la Bang.



OPEN HOUSE SYAWAL 1431HIJRAH. :-D
~NIKMATI ANEKA HIDANGAN HARI RAYA~
Perencah-perencah mee bandung, rendang dll.
~HANYA DI REMPAH2u.BLOGSPOT.COM~

Thursday, September 9, 2010

Salam Syawal 1431 Hijrah

SELAMAT MENYAMBUT 1 SYAWAL 1431H. MAAF ZAHIR & BATIN DARIPADA KAMI SEKELUARGA. Shaiful Hafiz Bin Yahya, Mazlinda Binti Mazlan & Maisarah Binti Shaiful Hafiz. Dengan Ingatan Tulus Ikhlas. Ingat Kami Ingat [rempah2u.blogspot.com]

Tuesday, September 7, 2010

Senarai Produk & Harga Sept 2010

MAK PON Mee Bandung Power (400 gram) RM11.00
MAK PON Kuah Rojak (Bekas) 4.00

MAK PON Mee Bandung (400 gram) RM7.00
MAK PON Rendang (250 gram) RM7.00

MAK PON Sambal Ikan Bakar (600gram) RM7.00
MAK PON Asam Pedas(450gram) RM7.00

MAK PON Mee Rebus (400 gram) RM7.00
MAK PON Soto (250gram) RM7.00


Perencah Nasi Bariani Maharani(100Gram) - RM5.00,
Perencah Bariani Maharani (250Gram) - RM7.00,
Perencah Ayam Tandoori Amal - RM4.00
Dapatkan Segera!

Cara-Cara Memasak Mee Bandung

Disini ada cara-cara memasak mee bandung yang sedap & enak juga cara untuk menyediakan air rebusan daging.
  1. Tumiskan Perencah Mee Bandung Mak Pon
  2. Masukkan 7 gelas air rebusan daging dan biarkan mendidih
  3. Masukkan tauhu, sawi dan tomato
  4. Sebelum diangkat pecahkan telur di dalamnya
  5. Tuang di atas mee dan taburkan bawang goreng serta hirisan lada
  6. Enak dimakan ketika panas
** Berdasarkan pengalaman, lebih dari 7 gelas air pun memadai. Disediakan untuk 8 - 10 orang . Untuk melazatkan lagi hidangan boleh tambah udang, sotong ker. Kalau takde air rebusan daging. Guna perencah semata-mata pun cukup... sebab rasanya sudah kaya dengan rasa udang kering.