Pengedar Mak Pon Muar KL - Seremban. Hampir 10 Ribu Bungkus Terjual Semenjak 2009
Tuesday, August 30, 2011
Sunday, August 28, 2011
PBC Shoppe - Selamat Hari Raya Aidilfitri 1432H
Saya dan keluarga di rempah2u mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri Aidil Fitri kepada semua pelangggan yang setia. Doa kami, anda semua selamat pulang ke kampung dan kembali semula ke rumah selesai cuti panjang sempena Hari Lebaran ini.Semoga sambutan kali ini lebih meriah berbanding tahun-tahun sebelumnya. Sekali lagi, Selamat Hari Raya Aidil Fitri dan Maaf Zahir dan Batin dari rempah2u.
PBC Shoppe - Juadah Open House RM7
PBC Shoppe - Syawal Hidangan Aidilfitri
Tuesday, August 23, 2011
Ramadan - Antara Order Dengan Pos
Sunday, August 14, 2011
Perencah Mak Pon Hanya RM7
Terima Kasih..sy skeluarga mmg dh fall in l0ve dgn produk ni..huhuhu...mmg terbaekk...mudah dan sdapppppppp...sy yg xsuke mkan mee bandung p0n dh jd suke sgt mkn sjak mnggunakn perencah mak p0n...tp nk tnye skit,kt mlaka kt mne st0kis dier ye or ade tmpat2 ke yg di edarkn?sbel0m ni sy kirim org yg blik muar tlg blikn...tp rm7..lpastu sy sruh org yg laen lg blikn n dier tgk harga kt psar rm6..n0rmal la tu..maybe org tu nk amik komisyen skit..tp kn lg baek kal0 pr0duk ni diperluaskn lg... :))
Untuk makluman umum harga RM7 adalah berbaloi jika hendak diambil kira kos penyimpanan sejuk beku, pengangkutan.. Untuk makluman Kilang Mak Pon bertaraf IKS serta memerlukan kerjasama individu lain untuk memasarkan produk-produk mereka.. So lain tempat lain harganya kerana penjual terpaksa menanggung kos-kos berkaitan. Tapi saya yang bertempat di Senawang, Seremban. Setiap hari berulang-alik dari Senawang – KL masih menawarkan harga RM7 siap Door to Door Delivery Service. Mana satu yang lebih berbaloi??? Jom beli perencah Mak Pon RM7 je.
Stok Ramadan Sehingga 23/8/2011
Saturday, August 6, 2011
PBC Shoppe - Selamat Datang Ke Bazaar on9
Menu Terbaik Di Bulan Ramadan 2011
^.Terbaik! Jom Cuba Juadah Berbuka.^
Ikan Bakar - Menu Istimewa Ramadan
- Sediakan kuali leper, letak daun pisang di dalam kuali leper tadi.
- Siram sambal ikan tadi di atas ikan yg hendak dibakar (simpan baki sambal ikan utk ikan yg telah siap dibakar), dan balut dengan daun mengkudu.
- Kemudian letak di dalam kuali leper tadi dan tutup kuali dgn penutup kuali.
- Bakar dgn api perlahan sehingga masak.
- Bila ikan bakar setengah masak, kemudian tuang baki sambal tadi ke atas ikan yg separuh masak.
- Tunggu hingga betul-betul masak. Jangan hitam.
Mee Bandung - Hidangan Berbuka Puasa
- Rebus daging bg empuk....ikut suka la nak byk mana daging tu...air rebusan daging tu jgn dibuang.
- Tumis rempah (minyak sikit je)...pastu kalau nak masukkan udang, time ni masukkan la....bila udang dah nampak merah...tuang air rebusab daging bersama daging tu tadi...
- Masukkan tauhu yg dah dipotong2...rasalah...kalau kurang masin tambah la garam....
- Bila dah mendidih, masukkan plak sawi ngan tomato potong dadu atau potong 4
- Sblm angkat, pecahkan telur berapa bijik yg korang suka la....jgn godak...biarkan sampi telur tu masak....seketul-seketul...
- Nak makan, tuangkan kuah mee bandung atas mee....tabur bawang goreng sket....fuh......yummy!!!!
TQ Pelanggan Di KL dan N9, 1Malaysia
PBC Shoppe - Bagaikan Bazaar Ramadhan
Ikan Bakar Juadah Berbuka Puasa
Monday, August 1, 2011
Berjimat Semasa Berpuasa
Pekena Soto Mak Pon di Rumah Mertua
Kalau dekat luar RM3.50/Sebungkus.